Yukarıya

Blog

Esoterik Dünyası

Blog
Cin Nedir?
© cranach/Fotolia

Cin Nedir?

Masallara ve de kimi inanışlara göre cini varlıklar insanların gözüyle göremeyeceği ama kimi inanışlara göre gerektiğinde de türlü biçimlere girebilen ve bu arada insanın biçimine de girebilen, iyilik veya kötülük yapabilen yaratık.

Bilime Göre Cinler Var Mıdır?

Bilime göre cinler yoktur, hissedilen veya görülen, duyulan her şey bilim açısından illüzyon ya da halüsinasyon olarak adlandırılmaktadır. Ayrıca bunlar tekrar tekrar denenerek bilim açısından ispatlanabilir.

Bilimsel Açıdan Cinler

Bilimsel araştırmalara göre, ilk önce varsayımlardan uzak durmalı ve olayın ayrıntılı incelenebilmesi için pratik ve uygun yöntemleri ele almak gerekir. Eğer, elinizdeki uygun yöntemlerin tamamen yetersiz olacağı, eğer başka örneği ya da başka bir benzeri olmayan bir olaylar ve bir olay grubunu inceleyecekseniz, o zaman işiniz zor olacak demektir. cinler.html">Cinler ile ilgili olduğu birçok söylenen vakalar da halka söylenirken, sanki ortada hiç böylesine bir olağanüstü durum varmışçasına da, bilim insanları çaresiz kalıyormuşçasına bir mizansen ortamı yaratılmaktadır. Böylece, meydan birçok şarlatanlara duyulmakta ve onlar da halkı her zaman dolandırmanın keyfini yaşamaktadır.

Cin Çarpması Nedir?

Aslında, halk arasında bilinen "cin çarpması" adı verilen veya benzeri biçimde söylenen ruhsal ya da bedensel şikayetlerin hemen hemen hepsi alelade tıbbi vakalardır. Ayrıca bu şikayetlerin herhangi bir tanesini uzman hekim tarafından incelenmesi sonucunda hastalık ya da bozukluk olması kolaylıkla teşhis sebebi edilebilmekte, uygun olan tedavisi neyse o yapılmakta ayrıca hasta da sağlığına kavuşabilmektedir. Ayrıca Ortaçağ´da henüz tıp bilimi fazlasıyla gelişmemişken, hastalıkların büyük bir çoğunluğunun birtakım tabiatüstü varlıkların(cin) anlaşılamayan etkisinden kaynaklandığı inancı da yaygındı. Ama hurafelere sarıldıkça genellikle perişan olan insanlar, dayanamayıp sonunda işin aslını araştırmaktan daha mantıklı bir yol bulunmadığını kendileri gördü.

Ortaçağda Cinler


Ortaçağ´dan günümüz yılına kadar yazılmış olan, cinler ve ifritler ayrıca meleklerle ilgi olarak bahsedilen, tılsımlar, efsunlar, iksirler, dualar hatta anlaşılamaz yazılarla dolu birçok kitabın hepsi, aslında bu yana fantastik bilimin kötü birer karikatürü halinde gibidir. Çünkü, mantıklı ve prensip olarak bu gizli bilimin hiçbir zaman kitap ya da yazılı herhangi bir şey biçiminde ve başkalarına aktarılamayacağı, öğretilemeyeceği de söylenir mutlaka.


Blog katkısı yazarı:
Laila Reina
Laila Reina

Yasak aşk uzmanı, çift ve aile terapisti, lenormand kartları fal uzman, enerji aktarımı, mutlu ilişkiler ve evlilikler kurtarıcısı, çift danışmanı, yaşam koçu... okumaya devam

Acil telefon hatları
0900 310 2041
2.39 €/dak.
Cep telefonu - muhtemelen farklı
901 282 64
2.00 €/dak.
Tüm ağlar
0901 000 124
2.99 sFr/dak.
Tüm ağlar
0900 533 404
2.17 €/dak.
Tüm ağlar
Sizin için bu da ilginç olabilir

Uzmanlık alanı şu olan Danışmanlar:

Cano
Cano

Balık burcu olarak doğmuş olmamın bana sunduğu özel yeteneklere sahibim. Aşk, iş ve aile konularında destek ve netlik sağlıyorum. Açık yüreklilik ve samimiyetle sizi zorlukların üstesinden geçire

Almanca anasayfamız zukunftsblick.ch
Yes, this website also uses cookies. Here you can find out everything about data protection